Grooveshark.com – cel mai bun site de muzica?

Site-urile de muzica apar in fiecare zi ca ciupercile dupa ploaie insa dispar din peisaj la fel de repede. De cele mai multe ori motivele sunt legate strict de legile de autor, alteori veniturile din publicitate nu acopera cheltuielile largimii de banda si al drepturilor catre marile case de productie. Nu doar site-urile mici se confrunta cu problema asta ci si cele mari. Spre exemplu pandora a taiat accesul oamenilor din afara SUA pentru ca nu gasea publicitate targetata spre restul lumii  care sa fie rentabila ca pret. Last.fm nu e nici el departe. Ei bine Grooveshark.com este atat de bun ca inca nu imi explic cum de mai exista. Imi permit sa afirm ca Grooveshark este cel mai bun site de muzica si o sa va explic de ce.

Aplicatia in sine

Facuta in flash, interfata grafica este atat de intuitiva si de placuta incat nu simt nici un dezavantaj intre a folosi playerul grooveshark fata de winamp sau itunes. Imi permite sa creez playlisturi foarte usor si pot administra foarte usor coada cu melodiile care urmeaza sa le ascult (enque). De asemenea functia de radio se descurca destul de bine si imi gaseste melodii apropiate ca stil de cele pe care le am deja in coada.

Playlisturi

Un alt lucru misto este posibilitatea ca playlisturile utilizatorilor sa fie publice. Asa ca daca eu m-am plictisit de ce melodii am in playlistul “hip hop romanesc” si vreau sa vad ce melodii are Gigel in playlistul lui cu acelasi nume e suficient sa fac o cautare dupa playlisturi. Sharing is caring ;) Multe site-uri iti impun o limita de melodii in playlisturi si o limita de playlisturi.

Site-ul ofera si 2 playlist-uri inteligente “popular” si “most recent”, dar nu iti ofera posibilitatea de a-ti face unele proprii, cum iti ofera itunes spre exemplu. Eu am un cont obisnuit, free, asa ca e posibil ca posesorii de cont premium sa aiba si posibilitatea asta.

Uzabilitate

Cred ca orice web-designer ar fi de acord cu mine cand spun ca in materie de uzabilitate site-ul e super. Folosirea tab-urilor, contrastul de culori si dimensiunile fonturilor imi permit sa stiu tot timpul unde sunt si ce fac. Un factor important il reprezinta si amplasarea bannerelor (de fapt bannerului) deloc intruziva chiar si pentru conturile gratuite.

Colectie imensa de muzica

Si cand zic imensa, ma refer imeeeensa :) Am reusit sa gasesc pe el o gramada de melodii romanesti. Spre exemplu daca faceti o cautare dupa Parazitii o sa le gasesti aproape toate melodiile. Motivul pentru care colectia lor e atat de mare e faptul ca iti poti uploada propriile melodii. Bineinteles asta are ca dezavantaj direct existenta dublurilor, dar iti ofera posibilitatea de a asculta si “trupa de la tine din liceu” de care nu a auzit nimeni si poate sa ii si promovezi.

De fapt tocmai faptul ca pot uploada orice ma face sa ma mir ca acest site este in legalitate. E imposibil sa aiba contract cu toate casele de discuri de pe glob. Majoritatea site-urilor de profil nu iti permit accesul direct la o piesa decat printr-un preview, sau contra cost, singurul mod de a asculta o melodie completa gratuit fiind sa ai norocul sa o nimeresti la “radio”.

Concluzia

Sper ca am reusit sa va fac sa vedeti ce avantaje ofera grooveshark. Eu unul il folosesc zilnic si nu exclud posibilitatea ca in viitorul apropiat sa trec la un cont platit.

Voi ce site-uri de muzica folositi?

Published by

Overdeath

A coder in the making

6 thoughts on “Grooveshark.com – cel mai bun site de muzica?”

 1. Foloseam Grooveshark des cat timp locuiam in Romania. Dupa ce am ajuns in UK am trecut pe spotify ( am devenit premium doar dupa o saptamana ).

  Spotify ruleaza fin la tot ceea ce inseamna streaming ( nu cred sa fi intalnit un downtime in ultimele 6 luni ). Varianta Premium are o gramada de avantaje – probabil cel mai important e modul offline.
  Singura MARE problema a spotify-ului e lipsa artistilor mei preferati ( includ Metallica, Led Zep, Pink Floyd, etc )… acest fapt ma determina sa incerc si grooveshark-ul VIP.

  Acum te intreb pe tine: cunosti pe cineva care sa fie VIP? Cum se comporta clientul lor desktop? Streaming-ul lasa de dorit uneori ca si la varianta free?

  1. Multumesc pentru comment Sebah.
   Din pacate iti impartasesc si eu curiozitatea pentru modul in care se comporta clientul desktop. Intr-adevar cei de la grooveshark au avut ceva probleme cu streamingul zilele astea. Cu ocazia asta le-am vazut si pagina de eroare care m-a facut sa uit putin de faptul ca serviciul principal nu merge. Nu am acordat foarte mare importanta pentru ca eu folosesc varianta free. Ar fi mai interesant un review din partea unui client care plateste pentru serviciul VIP. Poate o sa reusesc sa scriu unul curand.
   Pentru cine nu a vazut pagina de eroare a celor de la grooveshark, urmati link-ul http://down.grooveshark.com si faceti cunostiinta cu Pickels :)

 2. Cel mai bune site de muzica , in opinia mea este Pandora.

  Din pacate nu este accesibil din romania: “We are deeply, deeply sorry to say that due to licensing constraints, we can no longer allow access to Pandora for listeners located outside of the U.S.”

  Eu ma folosesc de conturile de SSH de la hosting (vre’o 5 la numar) sa intru pe Padora, Hulu, Veoh … etc !

  1. Din pacate un tunneling SSH e singura optiune pe care o au romanii pentru a accesa site-urile mentionate de tine. Eu am prins pandora la inceput cand era accesibil si din romania si totusi nu am reusit sa ma adaptez asa usor cum a fost la grooveshark. Imi imaginez ca acum experienta e cu totul diferita si probabil mult imbunatatita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.