Ce inseamna sa iti cumperi un sistem in ziua de azi

Calculatoarele sunt peste tot, in orice casa in orice magazin in orice scoala. Societatea s-a informatizat si asta e un lucru imbucurator. Datorita acestui success si dorinta de a atinge noi frontiere ale experientei jocurilor si experientei multimedia, industria calculatoarelor este in permanenta schimbare.

Daca pentru un incepator alegera unui nou sistem nu este tocmai grea, pentru cei care isi folosesc calculatorul si pentru altceva in afara de a sta pe messenger si a juca solitaire alegerea nu este tocmai usoara.

Incepatorul se duce la un prieten despre care stie ca “le are cu calculatoarele” acela ii face un sistem la care ii ies si lui 100 de roni sau 200 si asta e treaba, sau isi ia un calculator de la flamingo sau ultrapro. Mare gresala dar utilizatorul de rand nu isi da seama de asta pt k pt ce foloseste el calculatorul e numai bun.

Ce face utilizatorul avansat? Ei aici e mai complicat…

El isi pune primele intrebari Intel Vs AMD? Ati Vs Nvidia? DFI vs Abit vs Gigabyte vs Asus vs etc? Apoi incepe si cauta pe internet informatii despre fiecare in parte. Ce a mai scos fiecare, care sunt cele mai bune produse la ora actuala. Cauta reviewuri pe nenumarate site-uri. Pana aici toate bune si frumoase sa zicem, desi asta necesita enorm de mult timp si este f mult de munca. Problema este insa cand despre acelasi produs vezi 4 reviewuri din care 2 zic de bine iar 2 zic de rau. Pe care il mai crezi? Dupa ce pune toate acestea in balanta adauga factorul monetar si febletile (unii sunt fani intel altii fani AMD unii fani nVidia altii fani ATI) abia atunci se poate lua o decizie care sa il multumeasca pe utilizator.

Prin chinurile astea am trecut si eu saptamana asta cand am umblat pe toate site-urile si toate forumurile dupa informatie. Daca am ales bine voi afla saptamana viitoare si va voi comunica si voua!

Published by

Overdeath

A coder in the making

One thought on “Ce inseamna sa iti cumperi un sistem in ziua de azi”

  1. EU prefer sa iau ce’ am nevoie periodic (upgrade). De intrebat nu intreb ptr ca sunt destui care ma intreaba ei pe mine! :)
    —————
    Daca ar fi sa cumpar un sistem nou as’i lua un second-hand Siemens, Dell, HP, IBM … P4 cu frecventa peste 3000Mhz, cu HT, Hdd SATA peste 120G, PCIExpress 16x, DVDRW si 1 G de Ram DUAL… iar toate astea ~ 600Euro … pentru un sistem BRAND.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.