Intel a vandut cinci milioane procesoare Core 2 Duo

Grupul Intel Corp., cel mai mare producator mondial de microprocesoare, a anuntat ca a livrat deja peste cinci milioane unitati din noua linie Core 2 Duo, mizând pe o crestere solida a vânzarilor de computere personale de tip notebook în ultimul trimestru, transmite Reuters, citata de Rompres si www.SMARTfinancial.ro.

In primele 60 de zile care au trecut de la lansarea Core 2 Duo pe piata, la data de 27 iulie, Intel a depasit pragul de cinci milioane unitati vândute, a declarat Thomas Kilroy, director general adjunct la Intel, cu ocazia unui forum organizat de grupul Intel la Taipei.

Cu aceasta ocazie, alti directori din conducerea companiei au anuntat ca se asteapta la o cerere puternica pentru PC-urile de tip notebook la sfârsitul anului, în ciuda unor posibile probleme aparute ca urmare a recentelor anunturi de retragere de pe piata a bateriilor lithium-ion produse de Sony Corp.

“Ne asteptam la o cerere solida pentru notebook-uri în trimestrul al patrulea”, a declarat Mooly Eden, general manager al diviziei Mobile Platforms Group de la Intel, citând o serie de estimari furnizate de firmele de consultanta si firmele din Taiwan (de genul Compal Electronics Inc. sau Quanta Computer) care produc majoritatea PC-urilor de tip laptop vândute la nivel mondial.

Intel este în mijlocul unui masiv proces de restructurare ce include reduceri de pret si concedieri masive, încercând sa limiteze progresele realizate în ultimii ani de rivalul Advanced Micro Devices (AMD). În luna septembrie, Intel a anuntat ca va concedia 10.500 de angajati, adica aproximativ 10% din personalul sau la nivel global, în urma unei proceduri de revizuire completa a operatiunilor sale. Noile procesoare de tip dual-core, cum este si Core 2 Duo, precum si viitoarele generatii de chipseturi care vor utiliza mai multe nuclee într-un singur procesor fac parte din noua strategie de produs a celor de la Intel în lupta cu AMD.

Sursa: Rompres & SMART financial – www.SMARTfinancial.ro ©

Published by

Overdeath

A coder in the making

5 thoughts on “Intel a vandut cinci milioane procesoare Core 2 Duo”

  1. mdea… io raman tot la AMD’ul meu , 64 bit
    (deocamdata)
    Bine ca nu mi’ar strica ceva mai puternic dar m’ar deranja la buzunar momentan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.