Pauza prelungita..

A inceput de dinainte de bac si continua pana dupa admiterea la faculate.. din 24 iulie ar trebui sa fiu back in business…
Un articol despre sistemul de invatamant de tot cacatul il am scris in minte, cu semne de punctuatie cu tot ce trebuie.. Sa il scriu sa nu il scriu? Merita? Ma indoiesc…
Sfat pentru cei din clasa a 9-a recrutati-va pilele pentru bac din timp sau puneti bani de-o parte. Nu ii dati pe carti, pentru ca ii dati degeaba.

Published by

Overdeath

A coder in the making

6 thoughts on “Pauza prelungita..”

 1. Hopaaa! Un post intr-o nota pesimista! Asta denota “aprecierea” ta fata de sistemul de invatamant din zilele noastre, intr-adevar, ajuns aproape de colaps, in care, pe principiul “pilelor si relatiilor” sunt apreciate nonvalorile, chiulangii si lenesii. Si eu am constatat o degradare continua a invatamantului de toate gradele, (poate mai putin cel prescolar), contand in fata profesorilor mult mai mult ce (cine) este tata, cine te sustine. Pacat ca un tanar care porneste in viata se izbeste de aceste mizerii. Sfatul tau pentru adolescentii de clasa a IX-a nu mi se pare cel mai nimerit deoarece consider ca, chiar daca obtii o nota mai mica decat cea meritata, nu intotdeauna asta reflecta nivelul de pregatire, ci de ce ai in cap. Ce ai in cap, nu-ti poate lua nimeni, nici macar un profesor corupt.
  Din pacate, tinerii, baieti sau fete, gasesc niste exemple total nefericite in smecherasii semianalfabeti, “ajunsi” prin diferite metode, cele mai multe neortodoxe, care se lafaie in masini bengoase si-s blindati cu lanturi groase de aur, modele de urmat. Pentru fete, televiziunile dau ca exemplu pe Monica Columbeanu, care s-a “ajuns” maritandu-se cu un babalac putred de bogat, fara ca ea sa stie prea multa carte. Crezi ca astea sunt cele mai elocvente metode de a accede in viata? Eu nu cred. Cultura si educatia nu ti-o poate conferi decat studiul si chiar daca societatea este putreda, un om destept, in adevaratul sens al cuvantului nu se va pierde niciodata. Nu vreau sa pozez in lupul moralist, dar crede-ma ca am o experienta de viata. O deziluzie de moment nu trebuie sa te dezarmeze si chiar daca nu te cunosc, crede-ma ca stiu sa descopar un om care-i destept si tu esti unul dintre aceia.
  Cu prietenie, Nen’tu Costache.

  1. Sincer va impartasesc opinia si cu regret va spun ca din pacate in societatea de azi oameni inteligenti dar simplii sunt defavorizati in fata celor bogati dar prosti si desi eram constient de asta pana nu am simtit pe propria-mi piele cum sta treaba nu am crezut cu adevarat. Pur si simplu nu puteam sa cred ca un ins care 4 ani de liceu s-a zbatut sa treaca clasa la examenul de bacalaureat ia 10 plin. E drept ca postul a fost scris la nervi iar sfatul pentr elevii de clasa a 9-a este mai mult ironic.
   Eu unul sper si ma bazez pe faptul ca la un moment dat o sa se faca o triere a valorilor. Probabil asta o sa fie in momentul cautarii unui loc de munca, dar pana la urma ce il intereseaza pe baiatul de bani gata un loc de munca? Cum a data mama si tata bani sa ii aranjeze bacul o sa ii gaseasca si un loc de munca.
   Ei nu vor intelege niciodata ca satisfactia adevarata vine cand realizezi ceva de unul singur, cand esti mandru de tine, cand te uiti in spate si vezi ce ai realizat si asta te ambitioneaza sa tintesti mai sus.
   E pacat totusi ca 80% din tineri se inscriu in categoria descrisa de dvs. fel de fel de pseudo-staruri care se cred deasupra tuturor pe banii si relatiile parintilor si fel de fel de fete gata sa isi vand corpul intr-un fel sau altul. Mai grav este ca asta li se pare bine, se cred “cool” pentru asta..
   Noi sa fim sanatosi si sa ne pastram valorile morale pe care din pacate doar cativa le mai avem

 2. S-a ales praful de sistemul nostru de invatamant. Ai bani, ai nota mare. Nu ai bani, pui mana si inveti ca prostu’ si tot in spatele aluia care a dat bani o sa fi!

 3. Sincer sunt de acord cu voi in mute privinte, dar totusi cel mai important este ce ai in cap, sa stii ce stii, la ce nivel esti si sa nu te iei dupa nota atunci cand te apreciezi. Si eu am avut de suferit mult din cauza asta, dar pana la urma tot spre folosul tau este sa inveti mai mult, sa lucrezi mai mult, pentru ca tu vei sti mai mult si atunci cand te vei angaja undeva poate vei reusi sa iti arati adevarata valoare.

 4. Problema e ca uneori din cauza ca tu ai o nota mai mica pe merit decat altul pe pile si relatii nu mai apuci sa iti arati adevarata valoare pentru ca nu ti se mai da ocazia… si asa ramai si tu cu buza umflata si angajatorul

 5. overe,nu te plafona de treaba asta…bacu e un rahat…mai devreme sau mai tarziu se va vedea cine va merge mai departe si cine va claca,pentru ca societatea noastra,asa corupta,mizerabila,putreda,jalnica,sau cum vrei tu sa o numesti,are,totusi puterea de a tria valorile,iar pilosii,indiferent de cate sanse vor avea,vor fi incapabili sa profite de ele si vor fi nevoiti sa lase locurile mai bine platite celor capabili sa le ocupe,deoarece ei sunt incompetenti…asta o vei vedea mai departe,la facultate si dupa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.