Surpriza din sertar

Acest post este al 3-lea din seria de 4 articole pentru concursul organizat de visurat.

Dupa cum v-am mai spus, am copilarit la casa bunicilor mei, intr-un cartier linistit, tulburat doar de prezenta noastra. Stand la curte oamenii cresteau vii pentru struguri si mai ales pentru vinul care se face din ei. De asta cam toata lumea avea rezerve masive de vin pe care le pastra pentru consum sau le vindea. In principiu via era ceva foarte important pentru orice gospodar din zona.

Asa se explica faptul ca o activitate foarte comuna in randul nostru era consumul de vin. In principiu aveam mai multe sticle de mai multe soiuri ascunse prin diverse tufisuri din cartier si deseori noaptea cand ne plictiseam mergeam si ne alegeam un soi din “pivnitele” noastre. Cateodata beam prea mult si atunci apareau problemele…

De cele mai multe ori ne strangeam la poarta unei prietene care dadea undeva langa calea ferata. Era un loc ferit de privirile oamenilor si majoritatea vecinilor erau obisnuiti cu zgomotul facut de tren asa ca nu prea se luau de noi daca tipam sau ne jucam prin zona.

Intr-o zi am luat 2 sticle de 2l din rezerva si ne-am dus acolo… 3 baieti si 2 fete. Am stat, am jucat carti, si de la vin ne-am inveselit si am dat porunci care mai de care mai hilare… au baut si fetele asa ca va dati seama ce ne-am distrat .. dar unul mai mult decat restul 4, el a vrut sa ne arate ca e tare si a baut 1.5 l de vin in conditiile in care nu mai mancase nimic de dimineata. Pana la urma s-a facut tarziu si a trebui sa ne ducem acasa… omul nostru nu parea sa aiba nimic, noi ceilalti toti eram ametiti.

Trece o saptamana, trec 2, trec 3 .. dupa o luna il vedem pe omul nostru suparat si il intrebam ce are. “Bah mi-a gasit mama voma din sertar”, “Ba esti nebun? ce voma din sertar”. Se pare ca atunci cu o luna in urma era mai varza decat lasase sa se vada si s-a trantit direct in pat. I-a venit rau si nu s-a mai putut ridica din pat asa ca a tras sertarul de la noptiera de langa pat a vomitat acolo si l-a inchis. Apoi bineinteles ca a uitat de el si si-a amintit dupa o luna abia cand mama lui a deschis sertarul si a vazut voma acolo :)).

Nu pot decat sa imi imaginez ce explicatii a dat…

Published by

Overdeath

A coder in the making

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.