Charles Bukowski – Femei

Fiind un fan al serialului Californication am vrut sa vad de unde si-au capatat inspiratia pentru personajul principal scriitorii serialului. Din ce am aflat principala sursa a fost personajul biografic Henry Chinaski al lui Charles Bukowski. In serial Hank Moody este un scriitor impins de catre orgoliu si success departe de cel mai important lucru din viata lui, familia. Scopul lui este sa repare relatiile pe care le-a stricat prin stilul de viata pueril pe care il adopta si la care nu poate renunta oricat de mult isi iubeste fiica si fosta sotie.

Spre deosebire de el personajul Henry Chinaski nu da doi bani pe familie. Referintele la fosta sotie si la copil sunt trecatoare. La Chinaski telul suprem este scrisul. El vede in fiecare femeie un paragraf scris in urmatoarea lui carte si cu multe dintre ele se poarta ca atare spre deosebire de Moody care pare sa lase un pic de suflet in fiecare cucerire.

Ambii sunt scriitori de succes, ambii au probleme cu alcoolul si nu se dau inlaturi de la droguri Asemeni unor copii de gimnaziu, niciunul nu se da inapoi cand vrea ceva desi fapta va avea repercursiuni neplacute asupra oamenilor din jurul lor.

In opinia mea principala diferenta intre cele doua personaje este ca desi ambii pozeaza in baieti de treaba cu un apetit supradimensionat pentru sex Moody te face sa il simpatizezi iar Chinaski te face sa il dispretuiesti. Asta e probabil si diferenta dintre tilm si realitate.

Puteti cumpara cartea de pe site-ul buybooks.ro

Published by

Overdeath

A coder in the making

One thought on “Charles Bukowski – Femei”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.